Blog Widget by LinkWithin
Terima kasih kerana datang ke blog ini. Blog ini sekadar perkongsian maklumat.. Kami tidak mempunyai hubungan secara langsung dengan pihak UiTM... Sekiranya anda ingin mendapatkan maklumat penting sila hubungi http://uitm.edu.my

Tuesday, October 25, 2011

Pasukan Debat UiTM jadi juara

TAHNIAH! TAHNIAH! TAHNIAH!
Pasukan Debat Bahasa Inggeris UiTM menjadi JUARA & Pasukan Debat Bahasa Melayu UiTM menjadi NAIB JUARA Debat Piala Perdana Menteri yang berakhir malam tadi.. YAB Dato' Sri Najib Tun Abd Razak, Perdana Menteri Malaysia secara peribadi melalui msg ringkasnya turut mengucapkan TAHNIAH juga kepada UiTM dari Riyadh malam tadi.. TERIMA KASIH PERDANA MENTERI atas sokongan berterusan Kerajaan kepada UiTM.. Ayuh semua Warga & Alumni UiTM untuk terus melakar nama UiTM di kecemerlangan Malaysia & meletak nama UiTM di Peta Dunia.. UiTM SENTIASA DI HATIKU..
- Facebook Prof Dr Sahol.. Read More...

Saturday, October 8, 2011

Diari FB Naib Canselor UiTM : 'Roadmap to Nobel Prize'
UiTM akan usahakan satu program baru 'Roadmap to Nobel Prize' . Tujuan adalah utk kenal pasti scientist2 muda UiTM yg akan di latih dlm & luar negara supaya mereka boleh usahakan diri menuju ke Nobel Prize. Mungkin dlm 20 thn atau sebelum itu. Yg pentingnya UiTM dah mula buat perancangan awal. Kerjasama dgn negara Islam spt Pakistan, beberapa negara Arab akan bantu UiTM capai matlamat itu. Prof Attur Rahman seorg scientist Islam termuka berjanji bantu UiTM, Insya-Allah. Nothing is impossible. We need to start & keep trying meletak bumiputra di peta dunia. UiTM SENTIASA DI HATIKU.
- Prof Dr Sahol Hamid Read More...